Labrador Retriever
Wij zijn begonnen met het fokken van Labrador Retrievers in 2009. Wij hebben gekozen voor de Labrador omdat het over het algemeen hele vriendelijke en sociale honden zijn. Ze zijn heel opgewekt en als ze goed opgevoed zijn staan ze erom bekend dat ze heel goed kunnen luisteren. Ze zijn bijzonder goed te trainen en vinden dit ook erg leuk. Het zijn, vooral in de jonge jaren, ook erg actieve honden die veel beweging nodig hebben. Verder kunnen we een hele waslijst geven dat een Labrador soms eigenwijs, kindvriendelijk of ondeugend zijn. Maar de werkelijkheid is dat iedere hond dit kan zijn en we nooit kunnen vertellen wat voor karakter een pup krijgt. Het enigste wat wij je kunnen vertellen over het karakter van een pup is alles wat wij bij ons zien en hoe hij in het nest/een groep als pup is. Het moment dat je de pup mee naar huis neemt, kan het een totaal andere pup worden. Vaak is het wel zo wanneer een pup in het nest al heel aanwezig is, ze dit thuis vaak zo verder ''ontpoppen''.
De reden waarom we dit zeggen is omdat het karakter van een hond van veel meer dan genetische aanleg afhankelijk is. Een belangrijk deel is ook wel waarvoor de Labrador in eerste instantie voor gefokt is. Namelijk om met vissers mee te gaan op de boot en de vissen die uit de netten ontsnapten, terug te apporteren. Dit betekend dat de Labradors van nature graag met mensen willen samenwerken, vandaar dat je ook vaak allemans vriend voorbij hoort komen bij een labrador. Of je dat uiteindelijk in een hond terug ziet is volledig afhankelijk van de socialisatie en opvoeding. Andere factoren waarvan het karakter afhankelijk is. Zijn bijvoorbeeld: de omgeving, opvoeding, ervaringen en daarna komt pas een stukje genetisch materiaal wat ze van de ouders kunnen krijgen.
De grootste de factor van hoe je pup word wanneer hij volwassen is, heb je als baas vaak zelf in de hand. Je kan een pup zo 'kneden' zoals je zelf wilt, maar helaas kan je hem ook net zo verpesten. Als pup raden we altijd aan om ze zoveel mogelijk te socialiseren met alles; Mensen, Kinderen, Gehandicapten, Andere honden, Boerderijdieren, Verkeer, Auto's, Geluiden, apparaten enz. Als je dit niet doet, kan je hond daar later erg bang voor zijn. Dit kunnen ze als angst maar ook als agressie uiten. Maar wanneer je er echt de tijd en moeite in steekt, krijg je een hele sociale labrador.
Over het algemeen zijn de labradors tussen de 54 en 57cm hoog en wegen ze tussen de 30-40kg (afhankelijk van de bouw/geslacht). Verder zijn ze er in drie erkende kleuren, namelijk: Geel/Blond, Chocoladebruin en Zwart. Foxred is een zeer donkergele tot rode kleur die in Nederland nog niet als kleur wordt herkend. Ze noemen dat hier nog steeds Geel. Tegenwoordig praten ze ook over een "Zilveren Labrador". Dit is nog steeds een discussie hoe deze precies zijn ontstaan. De ene kant verteld over een kruising tussen een Weimaraner en een Labrador, wat ook ons altijd geleerd is. Terwijl de andere kant verteld over een speciaal verdunningsgen wat bij een bruine labrador aanwezig is. In Nederland wordt deze kleur niet herkend, alleen in Duitsland en Amerika. Witte/Lichtgele labradors zie je de laatste tijd wel wat meer, onze Jessie bijvoorbeeld.
Toen wij onze Cindy gingen ophalen in 2006, hebben we hier heel veel aandacht en tijd ingestoken. Ook al had volwassen Cindy ook ondeugende streken, ze was naar alles en iedereen ontzettend lief. In 2009 hebben wij voor het eerst een nestje met haar gefokt. Dit ging allemaal zo goed dat we besloten om van haar zelf ook weer een pup aan te houden: onze Amber. En zo is het Kennel "De Hoge Blieker" geboren.
Kijk bij de subtitel "Onze Eigen Teven" om te zien wie nu aanwezig is.
Om bij het hoogte te houden over nesten volg ons op Facebook en Instagram. Bij serieuze interesse kunt u altijd een mail sturen naar info@dierenpensionolieke.nl.